Αλέξης Τσίπρας / «Αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη» (βίντεο)Εάν επαναληφθούν οι συσχετισμοί και με την ενισχυμένη αναλογική θα δημιουργηθούν ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Για απρόσμενο οδυνηρό σοκ τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και για την κοινωνία, όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία και ενημέρωσε ότι δεν παραλαμβάνει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ότι «Εάν επαναληφθούν οι συσχετισμοί θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία, για παντοδυναμία μιας κυβέρνησης που την πρώτη τετραετία έδειξε ότι δεν σέβεται το κράτος δικαίου και τη  Δημοκρατία». 

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες και οι ήττες μόνο έναν, υπογραμμίζοντας ότι: «Αναλαμβάνω την ευθύνη στέκομαι και δίνω τη μάχη. Και αυτό θα κάνω». Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε συγγνώμη από τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω και μία συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και να δώσουμε και μια υπόσχεση ότι θα δώσουμε μαζί τη νέα αυτή μάχη όρθιοι, με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη ηγεμονική και αλαζονική κυβέρνηση. Αυτό είναι κακό για τη Δημοκρατία και για τη χώρα».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου