Αλέξης Γεωργούλης: Όταν πρωταγωνιστούσε σε καμπάνια κατά της βίας… σε βάρος των γυναικών


Η καμπάνια έγινε τον Νοέμβριο του 2020, τη χρονιά δηλαδή που η Ελένη Χρονοπούλου κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Τι δήλωνε για το ελληνικό MeToo και τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο εργασίας

Κρατώντας πλακάτ με σύνθημα «Μίλα! Είμαστε δίπλα σου», ο Αλέξης Γεωργούλης πρωταγωνιστεί, τον Νοέμβριο του 2020, σε καμπάνια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας των γυναικών.

Πρόκειται για την ίδια χρονιά που η Ελένη Χρονοπούλου, δικηγόρος, νομική σύμβουλος της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κατήγειλε τον ευρωβουλευτή για ξυλοδαρμό και βιασμό.


Το post του Αλέξη Γεωργούλη είχε γίνει ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών και ο ηθοποιός είχε στείλει το δικό του μήνυμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κοινοποιήσει μία φωτογραφία του και είχε γράψει το παρακάτω μήνυμα:

«Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου.

Ο όρος “βία κατά των γυναικών” περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή.

Γνωρίζετε ότι …
1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού
40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας
500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

25 Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου