Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία, το φερόμενο θύμα στα «μανταλάκια» και τα σχόλια -ντροπή

«Σωτήρη σε πειράξανε;» φώναζε κάποτε η Βίκυ/ Στέλλα στο Είσαι το ταίρι μου κι όλοι γελούσαμε και ταυτιζόμασταν και θεωρούσαμε τον Σωτήρη, που υποδυόταν ο Αλέξης Γεωργούλης, πολύ ρομαντικό. Έλα όμως που πέρασαν τα χρόνια, σταματήσαμε να θεωρούμε τέτοιες καταστάσεις ρομαντικές και κοίτα να δεις τώρα που φτάσαμε στο σημείο αυτός που φέρεται να «πείραξε», να είναι ο  Αλέξης Γεωργούλης.

Ο ευρωβουλευτής υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς η Roberta Metsola ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός κόμματος και ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής ζήτησε επίσης την άρση ασυλίας του κι έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η καταγγελία που βαραίνει τον Αλέξη Γεωργούλη αφορά σεξουαλική και σωματική κακοποίηση.

Σύμφωνα με το NEWS24/7 η καταγγελία για παρενόχληση φέρεται να έχει γίνει από υπάλληλο τότε του Ευρωκοινοβουλίου. Το Mega ανέφερε ότι όλα συνέβησαν στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια, την περίοδο 2020-2021. Όταν έγινε η καταγγελία, η γυναίκα ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, φέρεται να είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για ψευδή κατηγορία. «Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, που μπήκε στην Ευρωβουλή με 162.974 ψήφους, που κάποτε προκάλεσε αντιδράσεις όταν μίλησε για τον μισθό του, και στη συνέχεια καλούσε τον δημοσιογράφο Κώστα Τσουρό να στοιχηματίσει τη δουλειά του, όταν πίστεψε ότι παρεξήγησε όσα είχε πει για τον μισθό του, που τον κατηγορούσαν ότι ήταν Ευρωβουλευτής και παράλληλα επέστρεφε στην Ελλάδα για να γίνει κριτής σε show, να παρουσιάσει τηλεπαιχνίδια και να παίξει στο θέατρο, που όλοι έψαχναν για καιρό να βρουν πώς ακριβώς προωθεί τα θέματα του πολιτισμού για τα οποία μιλούσε στις συνεντεύξεις του στην Ευρωβουλή, παραιτήθηκε, αποπέμφθηκε, κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα πώς ακριβώς συνέβη, πάντως εξετάζεται από τις βελγικές αρχές για σοβαρά ποινικά ζητήματα.

Η υπόθεση της καταγγελίας που βαραίνει τον Αλέξη Γεωργούλη μάς υπενθυμίζει κάποια πολύ βασικά προβλήματα. Στην μετά το ελληνικό #MeToo εποχή, ακόμα και στη χρονιά μετά την ολοκλήρωση της πρωτόδικης εξέτασης φερόμενων κακοποιητών που κατέληξε και στην ενοχή και την σε πρώτο βαθμό καταδίκη κάποιων, την ίδια εποχή που στις ΗΠΑ έχει ανοίξει ένα χρονικό παράθυρο στο νόμο που καλεί όλους όσους έχουν πέσει θύματα κακοποιήσεων που έχουν παραγραφεί να βγουν μπροστά και να μιλήσουν, εδώ αναρωτιόμαστε ακόμα «γιατί τώρα» και «τι λόγο είχε ο Γεωργούλης να βιάσει». Τέτοια σχόλια συναντά κανείς σήμερα στα social media.

Το μόνο ενδιαφέρον που έχει το θέμα είναι γιατί ένα γεγονός που συνέβη πριν δύο τρία χρόνια καταγγέλλεται τώρα, ένα μήνα πριν τις εκλογές. Και αυτό δεν είναι #metoo

Βέβαια η απορία είναι γιατί όχι τότε η καταγγελία όταν έγινε το γεγονός. Και ξαφνικά τώρα;; Και δεν μιλάμε για δικηγόρος η κυρία, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κλπ. Έτσι για την απορία

Η κυρία στέλεχος του #ΠΑΣΟΚ γιατί δεν κατήγγειλε 3 χρόνια πριν;;; Και χρήματα και δύναμη και θεσάρα στο κοινοβούλιο είχε; Αδύναμη δεν ήταν..

Μαζί τους και σχόλια που δίνουν πολιτική χροιά σε ένα ζήτημα που δεν έχει να κάνει ούτε με ιδεολογίες, ούτε με εξωτερική εμφάνιση, ούτε με κοινωνικό status ούτε με τίποτα από όλα αυτά. Καιρό μετά την έναρξη του #MeToo διαπιστώνω ότι κάπου την έχουμε πατήσει, που θα έλεγε και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Ο βιασμός όμως είναι έγκλημα εξουσίας, δεν είναι πάθος, δεν είναι ψυχική ασθένεια, δεν είναι ορμές σεξουαλικές που κάπου πρέπει να εκφραστούν. Και φυσικά δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα, δεν υπάρχει δεξιός και αριστερός βιασμός. Υπάρχει μόνο βιασμός.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου