Ακρίβεια / Νοικοκυριά σε απόγνωση – Κόβουν και το κρέας

επέρασαν το 20% οι αυξήσεις στην Ελλάδα – Πόσο πάνω πήραν οι τιμές σε μοσχάρι, αρνί, κατσίκι, χοιρινό και κοτόπουλο
Κρέας Χριστούγεννα και Πάσχα κινδυνεύουν να τρώνε πολλά νοικοκυριά στη χώρα μας, καθώς το μοσχάρι, το αρνί, το κατσίκι αλλά ακόμη και το χοιρινό και το κοτόπουλο έχουν εξελιχθεί σε είδη πολυτελείας εξαιτίας της ασυγκράτητης ακρίβειας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τη Eurostat, οι αυξήσεις στο κρέας στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 20%, την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%. Μόνο η Πορτογαλία ανταγωνίζεται τη χώρα μας στις αυξήσεις.Πιο συγκεκριμένα, το μοσχάρι στην Ελλάδα ακρίβυνε κατά 21% από πέρυσι τον Φεβρουάριο, την ώρα που στην Ευρωζώνη η μέση αύξηση ήταν 12,9%.
Το αρνί και το κατσίκι αυξήθηκαν κατά 23,1%, όταν στην Ευρωζώνη οι τιμές ανέβηκαν 12,8%. Το ίδιο ισχύει και με το χοιρινό που αυξήθηκε κατά 20,8% στην Ελλάδα και 15,4% στην Ευρωζώνη.
«Το αρνί για παράδειγμα πέρυσι κυμάνθηκε στα 13 ευρώ, φέτος θα είμαστε σίγουρα πάρα πολύ κοντά στο 14. Και σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην αγορά γιατί όλο τον χειμώνα πέρσι κάθε εβδομάδα σχεδόν βλέπαμε ανατιμήσεις προς τα πάνω και υπάρχει γενικότερα πρόβλημα με την τιμή του μοσχαριού», τόνισε στο OPEN ο κρεοπώλης Σήφης Φουντοραδάκης.
Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου