Αδίστακτα «κοράκια»: Ζητούν από δανειολήπτες ακόμη και χρήματα που έχουν καταβάλει!


Νέες καταγγελίες για τις πρακτικές των εισπρακτικών – Καθυστερούν να «ανοίξουν» λογαριασμούς για εξυπηρέτηση δόσεων από δικαστική απόφασηΝέες καταγγελίες έρχονται στο φως για τις μεθόδους των εισπρακτικών εταιρειών που δρουν ανεξέλεγκτες και τρομοκρατούν τους δανειολήπτες, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και χωρίς λόγο, ακόμα και αν έχουν καταβάλει τα χρήματα που οφείλουν!

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Άννα Κορσάνου, η οποία μίλησε στο OPEN, είναι δύσκολο ακόμα και το να έρθει κανείς (οφειλέτης ή δικηγόρος) σε επαφή μαζί τους, καθώς οι εταιρείες δεν σηκώνουν τηλέφωνα και δεν απαντούν απαντάνε σε email.Όπως επεσήμανε η κ.Κορσάνου, φτάνουν στο σημείο τις απλές διαδικασίες, όπως π.χ. η έκδοση μιας βεβαίωσης οφειλών ή εξόφλησης, να τις κάνουν ιδιαίτερα χρονοβόρες, ενώ παρόμοιες είναι οι συνθήκες και στο άνοιγμα λογαριασμού, όταν υπάρχει πώληση δανείου από fund σε fund.

ο πλέον εξωφρενικό όμως, όπως τόνισε η δικηγόρος, είναι πως εισπρακτικές έχουν πιέσει δανειολήπτες και τους ζητούν να εξοφλήσουν ποσά, για τα οποία έχουν ήδη δοθεί τα χρήματα!

Περιέγραψε μια τέτοια υπόθεση πελάτη της, ο οποίος έλαβε εξώδικο από εισπρακτική, η οποία τον προειδοποιούσε ότι θα προχωρήσει σε πράξη εκτέλεσής, παρότι ο ίδιος πλήρωνε κανονικά!

Ακόμα, η Άννα Κορσάνου προχώρησε σε μια ακόμη καταγγελία, ότι τα αδίστακτα «κοράκια» βάζουν εμπόδια και δεν μπορούν οι οφειλέτες να δουν στην πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, τις οφειλές.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή τη συμπεριφορά έχει και η Τράπεζα της Ελλάδος κατά την δικηγόρο, καθώς, όπως λέει «δεν τις εποπτεύει επαρκώς» και υπενθύμισε ότι πρόσφατα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προχώρησε σε διαμαρτυρία για τις πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου