Άνοιγμα Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, «πόρτα» στον ΑνδρουλάκηΗ απόρριψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με κατηγορηματικό τρόπο, κάθε συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών αποτυπώνει την αισιοδοξία που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το βράδυ της 21ης Μαΐου, οπότε εκτιμούν ότι η ΝΔ θα επιτύχει ένα υψηλό ποσοστό που θα μπορεί να την οδηγήσει στην αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη με την ενισχυμένη αναλογική, και αποκαλύπτει πώς θα χειριστεί ο πρωθυπουργός τη διερευνητική εντολή που θα λάβει από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Ο Μητσοτάκης αφήνει «ανοιχτή την πόρτα» στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ


Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, θέλει να έχει ανοιχτή την πόρτα για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. «Πολλοί από τους συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα εκφράζουν μια προτίμηση για το ΠΑΣΟΚ θεωρώ πραγματικά ότι δεν έχουν κακή άποψη για το έργο το οποίο έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ούτε προσωπικά κακή άποψη για εμένα ως πρωθυπουργό», εκτίμησε και στόχευσε προς αυτούς οι οποίοι βλέπουν… το ποτήρι μισοάδειο. Η εκτίμηση που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η βάση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που το στήριξαν στα δύσκολα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ το «γρονθοκοπούσε» στη γωνία αποψιλώνοντας στελέχη και ποσοστά από τη Χαριλάου Τρικούπη, δεν επιθυμούν να δουν «πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα από την πίσω πόρτα», εξ ου και το κάλεσμα που κάνει προς αυτούς ο κ. Μητσοτάκης.

Με αυτά τα δεδομένα, η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να παραλάβει τη διερευνητική εντολή από την κυρία Σακελλαροπούλου, καθώς, όπως έχει πει, «θα σεβαστώ τις επιταγές του Συντάγματος», φαίνεται να αποτελεί μια τυπική διαδικασία. Δείχνει, πλέον, περισσότερο τη διάθεσή του να κινηθεί θεσμικά, χωρίς όμως να αξιοποιήσει ουσιαστικά τη διαδικασία. Από τη στιγμή που απορρίπτει τόσο ξεκάθαρα τον μοναδικό εταίρο με τον οποίο η ΝΔ θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, τότε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να κρατήσει τη διερευνητική εντολή τις τρεις ημέρες που έχει δικαίωμα και σχεδόν αμέσως θα την επιστρέψει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου